Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

Tips! voor NAH

Soms krijgen we een kronkel waardoor we niet op dezelfde manier onze creativiteit kwijt kunnen. Of juist deze creativiteit gaan gebruiken om meer voldoening uit het leven en onszelf te halen. Het is dan moeilijker om de leuke inspirerende ideeën in je hoofd om te zetten in daden. Sommige zijn echt beperkt en willen graag hulpmiddelen om toch te creeën. Dingen maken met stof, klei, hout, steentjes, noem maar op.

Zo'n plekje is Buiten. Een zorgatelier waar je met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) je creativiteit weer op kunt pakken of juist nieuwe technieken leren. Want voldoening van wat we doen willen we allemaal.
Zo was er een deelnemer die graag wilde leren quilten. Ik ben er geweest met mijn tassen met quilts en inspiratie en al snel zaten we met een groepje dames gezellig te kletsen en te luisteren naar elkaar. Vooral dat is heel belangrijk! NAH zorgt dat je je hersenen de tijd moet geven om te reageren op wat jij wilt. Dat kan in gedachten maar ook in handelingen zijn.
Zo kwamen we al heel snel op hulpmiddelen en Tips! Wat is nu een goede tip om toch weer aan de slag te kunnen op je eigen manier?

Hiervoor heb ik al een oproep gedaan en ik kreeg daar al leuke reacties op die ik hier graag wil verzamelen. Heb jij één tip dan zijn we daar al blij mee. Natuurlijk zou ik die het liefst willen delen met anderen die ook op zoek zijn. Wil je dat niet laat het dan even weten.
Je kunt me een e-mail sturen met je Tips!

Vul maar aan:

  •  Maak lijstjes om de volgorde van je patchwork stappen te kunnen vast houden en niet iets snel verkeerd te doen.
  • Maak aantekeningen als je uitleg krijgt of leest of ziet op Youtube. Youtube filmpjes kun je ook vaker opnieuw bekijken!
  • Als je beurs het toelaat schaf gadgets aan die je het leven makkelijker maken, zoals appliquick gereedschap, afteken gereedschap, goede scharen/snijmessen, 1/4 “voetje voor naaimachine, goede linialen of andere mallen die denken overbodig maken.
  • Bovenal neem de tijd en leg alles wat je nodig hebt in volgorde voor je op tafel klaar. (denk aan stappenplan maken)
  • Vraag om hulp, je bent niet de enigste!
  • Lid worden van groepen helpt enorm! Je krijgt zo veel tips waar je zelf niet op kunt komen.
Liefs Anita

Geen opmerkingen:

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...