Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

QuiltenZo quilt ik voortaan mijn quilts... zonder ring. Quilten op tafel is helemaal niets bijzonders. Met de ring gaat niet zo goed voor de schouders en gewrichten. Bij Ingrid en bij Joyce had ik iets gelezen over het quilten zonder ring.  Dus ik ben er maar eens voor gaan zitten want de knuffeldeken lag nog steeds klaar om afgemaakt te worden. En anders is het straks zomer en heb ik er nog geen plezier van gehad.  Tafel van de muur en de quilt helemaal over tafel getrokken. spulletjes erop en in positie getrokken. Het gaat super. Met een deurstopper(s) houd je het geheel beter strak.


Ik heb foto's gemaakt van het quilten zonder ring en dan van boven af. Toch zijn er nog wat vragen en het leukst vind ik eigenlijk dat er al veel collega's zijn die zonder ring quilten. Hier zie je duidelijk dat de linker hand onder de quilt zit.
Op de 2e foto zie je dat je makkelijk recht naar beneden in steekt.  Je werkt hetzelfde als met een ring alleen veel soepeler. Ik maak geen quiltlijntjes met een quiltpen/potlood maar met een vouwbeen. Het zijn rechte lijnen dus dat is net zo makkelijk.
Dat rare pleistertje aan mijn vinger is gewoon pleistertape van Hansaplast. Ik krijg altijd blaren van het quilten en het lijkt ook minder gevoelig aan het gewricht misschien omdat je iets voorzichtiger bent.
En zo gaat het langzaam maar zeker eruit zien.
Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...