Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zaterdag 23 augustus 2014

Gossippen

Dat heb ik de laatste tijd veel gedaan. Van de Mosaics zo The Gossip in the Garden ingerold. Want het is weer zo'n leuke quilt die je af wil zien. Nou ja de top dan.
Dit is het eertse blok en daar ben ik ook mee begonnen. Daarna het mooie middenblok. Met een eigen draai met macarons.

Toen begon het te kriebelen en quiltjeuken. De blokken met de hexagons kregen een andere invulling tijdens het appliceren. 'Als ik nou eens' ..... en daar kwamen de yoyo's in beeld. Terwijl ik naar een stofje aan het zoeken was om een lekkere zomerrok te maken (nu denk je daar toch niet meer aan) zag ik deze geweldige soort of broderie in een doos. Die heb ik ooit nog eens op de markt gekocht voor FL 2,00 per meter. Er ligt genoeg want het moest een rok worden met 8 flappen of zo en ze konden niet naast elkaar dat weet ik nog.
Stukje plakbatist erachter gestreken en het was precies het soort blok wat in mijn hoofd zat. Samen met se suikerpot en melkkan is blok 3 klaar!

Om toch wat hexjes in de quilt te laten heb ik hexenvlinders gemaakt met yoyo's. Blok 4 klaar! in willekeurige volgorde.
Alleen de blokjes om 'op te vullen' bij blok 1 zijn klaar. Ik wil eerst alle blokken klaar hebben om zo de kleurverdeling te krijgen.

Dit weekend 's-avonds eerst blogjes lezen en zondagmiddag lekker verder aan de theepot met klaprozen. Hij is zo leuk!!!

Fijn weekend,
tot gauw
Liefs Anita


9 opmerkingen:

Elizabeth zei

Prachtig werk, Anita! Ik vind het ook een erg leuke quilt (ben er ook aan bezig), maar wat geweldig hoe je een eigen draai aan de blokken geeft.

Groetjes, Elizabeth

Marguerite zei

Ben net, stiekem want ik ben met zoveel bezig, met mijn eerste blokje van de gossip begonnen. Wat is dit een gaaf patroon. Ga morgen gauw verder.

Petra Gerritsen zei

't ziet er PRACHTIG uit Anita !!

Nardy Beltman zei

Heel erg leuk idee met de yo-yo's! Ziet er prachtig uit!

Natalie zei

Het ziet er fantastisch uit! Geweldig met de yo-yo's ook. Gossip staat echt op mijn wishlist, zo mooi.

Martine zei

Leuk om er zo je eigen draai aan te geven.

Rina zei

Wat een leuke potjes en kopjes staan erop.

Anja.M zei

Dit ziet er al super leuk uit Anita.
Quilt groetjes Anja.

Chris zei

Ontzettend leuk, vooral als je er ook je eigen draai aan geeft. Leuk met die vlinders!

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...