Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 20 juni 2012

Ik ben al ver.......

Vandaag hadden we BEE. Jammer dat Sabine er niet bij kon zijn. Eerst heb ik nog wat deeltjes voor de Poesie geknipt en daarna aan Frederike begonnen. Zoals je ziet ben ik al Ver hè!!........met uithalen. De kartonnetjes en de kleine stukjes gaan niet goed door de handjes. Ik krijg kramp en kan het niet goed vasthouden. Merian heeft het laatste zetje gegeven en dus ben ik nu alles aan het uithalen en ga ik Frederike gewoon patchen. Ik had haar al een paar keer weggelegd en dat is niet de bedoeling. Ze wordt zo mooi......als je doorgaat :).


Nog twee foto's van Fredrike in wording en je ziet daar goed de kartonnetjes aan de achterkant. Voor mij te stug. Jammer maar nu met het uithalen en lospeuteren krijg ik er al weer zin in en dat was de bedoeling.
De afgelopen week heb ik niet veel gedaan. Er gebeuren te veel andere dingen waardoor ik 's-avonds heel moe ben. Dus tel maar op. Vanavond ga ik Frederike verder 'uitkleden' en wie weet mag ze volgende week mee in een doosje als we richting Zutphen gaan......

Hartelijke groetjes Anita

20 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat jammer dat je het weer uit moet halen omdat het niet wil het wordt nl erg mooi. Maar gelukkig heb je een andere oplossing gevonden.

Rennie zei

Ik bewonder je volharding om het goed te krijgen. Straks ben je blij met jezelf hoor.

Sabine zei

Hoi Anita,
Wat jammer dat je met je handen de kartonnetjes niet kunt vasthouden!Maar patchen gaat natuurlijk ook! alleen dat uithalen.....zo jammer van de tijd! Maar, wat je zegt, het is de moeite waard. Ze wordt zooooo mooi! Ik heb de Bee erg gemist vandaag! Tot de volgende keer!

Sabine

Janny, Especial and More zei

Het ziet er nu al mooi uit, terwijl het nog niet eens af is! Succes verder.

Inge zei

Groot gelijk dat je die kartonnetjes eruit haalt. Irritant is het natuurlijk wel, dat uithalen, maar beter dat, dan Frederike in de kast leggen, want dan kijk je nooit meer naar haar om en dat is hartstikke zonde. Het is mij ook al een paar keer gebeurd, hoor en soms wordt het gewoon helemaal nooit meer iets, maar meestal, soms zelfs na een paar jaar, komt de zin terug. Maar dit is het beste, ff doorbijten. Succes hè!

GRANNY'S HOUSE zei

Daarom liggen mijn blommen ook stil, mijn handen kunnen dat ook niet aan, de bloemen maken gaat nog wel, maar dan alles aan elkaar zetten, gelukkig heb jij er een goede oplossing voor, en ach, achteruit werken doen we vaker ;-)

Groetjes
Ines

Elly l zei

Wat jammer dat je alles uit moet halen.
Heb je last met het vasthouden van de kartonnetjes of juist het vastnaaien. Sinds ik met millinernaalden werk, heb ik er geen last meer van en ik heb ook veel last van mijn handen

Quiltendewilma zei

Oh so jammer!!
Het ziet er wel mooi uit hoor,..

Ach die handen van ons ook,.

jolanda zei

Jammer van het werk dat je eraan gehad hebt, maar heel goed van je dat je toch doorzet! Het wordt juist zo mooi!!

Heleni zei

Ach dat is nou jammer Anita. Maar gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome, toch? Het wordt wel ontzettend leuk.

groet, Heleni

quilting Jeannet zei

Ik kan het me wel voorstellen Anita, ik heb dezelfde kwaal, en zit dus ook met mijn handen met die kartonnetjes, voor mij ook gen hexagonnen meer, knap dat je door gaat, het is een prachtig quiltje, maar zoooo klein.....en eh....Zutphen....heb ik wat gemist?

quiltlodge gerda zei

Zonde om te laten liggen! Veel te mooi! Gelukkig heb je er op deze manier toch weer zin in. Dus... Veel plezier met het het voortzetten van dit prachtige project.

Tony zei

Hallo Anita, Ik lees dat je moeite hebt met de kartonnetjes. Ik had dat ook en ben overgegaan op Isometrisch papier.Voordeel je kunt het vouwen, in diverse matenknippen Laat me weten als ik wat aan je op moet sturen. Groeten Tony

Francis Gortmaker zei

Hallo Anita,

leuk dat je zoveel verschillende handwerken doet, ik houd ook van afwisseling. Groetjes, Francis

katrien zei

Hij wordt in ieder geval mooi.
Jammer van het losmaken maar beter dat dan gewoon laten liggen.Succes.

Ans zei

Ja soms is het vervelend dat je al het werk voor niets hebt gedaan. Maar als je daarna een mooier resultaat krijgt, is het al dat werk wel waard.
Ik ga ook heel vaal achteruit in plaats van vooruit. Maar het gaat om een tevreden resultaat.

Cybele's patch zei

Tja, die handjes he. We hebben ze zo vaak nodig dat ze soms niet meer willen. Ik weet er alles van. Maar gewoon op je eigen manier en in je eigen tempo doorgaan, dan kom je er wel. De quilt is te leuk om in de kast te stoppen. Succes!

mieke zei

Jammer, maar het is inderdaad stug en moeilijker hanteerbaar.
Succes met het patchen.

Cisca zei

Gelijk ook, dat je ermee gestopt bent, anders blijft het maar liggen. Wel knap, dat je gelijk weer opnieuw begint, bij mij moet het meestal een tijdje blijven liggen, voordat ik weer opnieuw begin.
Alvast veel plezier in Zutphen, dat zal vast wel een bezoekje aan POP worden!
Groetjes, Cisca

Anja.M zei

Je hebt gelijk, het ziet er zo mooi uit gewoon doorgaan.
Quilt groetjes Anja.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...