Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

vrijdag 16 december 2011

Van kerstboom naar Transformvogel

Ook hier staat de kerstboom maar het huis is nog niet helemaal in kerstsfeer. Dat ga ik dit weekend doen. Wij hebben al sinds onze meiden klein waren dezelfde boom. Helemaal vol met speelgoedjes en balletjes voor de kleur. Later zijn er kleine cadeautjes en belletjes bijgekomen. In de top hangen de 'Jingle Bells' aan een rood lint als piek. Een engeltje ooit gekregen bij een kerstviering met de meditatiegroep. Een stokpaardje waar ik helemaal verliefd op werd. Een ballerina omdat die me herinnerd aan de kerstmissen bij oma thuis en het dansje wat ik deed bij de kerstboom in mijn blauwe jurkje met 'kanten kriebelpanty'. Het ronddraaiende draaimolentje omdat mijn lief altijd een speciaal plekje voor de kermis heeft gehad. Nu is hij wat ouder en wordt het minder maar het molentje moet de boom in. Gewoon een leuke kerstbal. De Foster Parents beer. En een leuk rendier van een lieve blogster gekregen. Zo blijft het elk jaar een boom met herinneringen. 

De kerstquilt die hangt al wel. Het was de tweede quilt die ik gemaakt heb. Op de toilet staan de fimobeertjes. Die worden elk jaar weer goed ingepakt met keukenpapier tussen de gaatjes.


Gisteravond hadden we de kerst en afsluiting van het jaar met het werk. Met een kerst-sing-along en een heerlijk etentje hebben we een roerig jaar met reorganisatie en nieuwe koersen afgesloten. Daar hoort altijd afscheid bij en veel onzekerheid. De nieuwe directeur heeft dat proberen te pakken in een kerstgeschenk wat heel bijzonder is en ons heel veel zegt. Een keramiek van Ed en Jette Meisenberg.Samen met een bladenbon gaat het weer zorgen voor de nodige rust en kunnen we werken aan 'onze' toekomst.

Komende week is het PoesieBee dus dan kan ik weer lekker aan de blokjes werken en natuuurlijk..... de huisjes maar die komen in het nieuwe jaar pas. Wel de 26ste de KerstRuil.

Een fijn weekend, hartelijke groetjes Anita

23 opmerkingen:

Berna zei

De sfeer zit er toch al aardig in hoor! Je kerstquilt heeft ooit in een Nouveau gestaan, nooit geweten dat hij van Hanne Vibeke kwam. Totdat ik haar boek kocht waar hij in staat. Ik vind hem nog steeds mooi voor .....ooit te maken. De quilt voor onder de kerstboom die toen met patroon in het blad stond, heb ik wel gemaakt en ligt nog steeds onder de boom.
Uit diezelfde tijd stammen waarschijnlijk jouw fimobeertjes. Schattig zijn ze. Goed dat je er zo zuinig op bent.
Succes met het verder in kerstsfeer brengen van je huis.

Merian zei

de kerstboom ziet er gezellig uit.
Leuk je wc ook in kerstfeer.Zijn wel erg klein denk ik de beertjes maar wel erg leuk.
Ook het quiltje wat er onder ligt.

Groetjes Merian

Jeanny zei

Mooi jullie kerstboom evenals de andere kerstversieringen.
Groetjes.

Dorine zei

Een heerlijk kerst tig gevoel dus ook bij jou zo te lezen.
Wat een leuke vogel die keramiek.
groetjes en fijn weekend
Dorine

Francien zei

Prachtig is je boom Anita...leuk met al die herinneringen erinen ben weg van je kerstbomenquiltje....rood/groen/wit en goud/zilver blijven voor mij toch altijd de Kerstkleuren...ik ben wel eens afgedwaald naar blaue ballen maar ben toch weer naar de oude kleurtjes teruggegaan....Prachtig is het Meisenberg ceramiekvogeltje...die maken zulke leuke creaties....veel plezier met de Kerstruil en een fijn weekend....groetjes Francien.

Elly L (creatievelingelly) zei

Wat een leuke boom en een prachtige quilt.
Wat een leuk beeldje heb je gekregen.
groetjes Elly

Chris zei

Dat is juist zo leuk van al die spullejtes, elk jaar komen ze weer te voorschijn en heb je weer speciale herinneringen. Die transvormvogel gaat daar ook bij horen.

Annelies zei

Gezellig je kerstboom en wat een mooie vogel. Heel speciaal.

Elly zei

Wat een mooie boom met al leuke dingen waar een verhaal achter zit en die fimobeertjes wat leuk zeg. Nou lekker verder versieren, fijn weekend.

Willy zei

De kerstbeertjes op het toilet zijn erg leuk evenals de boom met allerlei hangers. Zo zijn wij ook begonnen met een hele kleine boom omdat er eerst nog niet zoveel spullen waren. Later heb ik eens een jaar alleen zilveren ballen erin gehangen en dat vonden de kinderen veel leuker, alleen ik niet.
Mooi kerstboomquiltje. De vogel krijgt vast een speciale plek in je huis.
Fijn weekend, groetjes

marion zei

wat een prachtige kerstboom vol herinneringen en fimo beertjes dat zijn voor mij herinneringen

Puck zei

Ik ben dol op de kerstboom mam. Ik hoop dat onze boom er over een x aantal jaar ook zo uitziet! En nog steeds ben ik verliefd op de fimoklei beertjes. Voor mij horen die bij Kerst bij mijn papa en mama!

xxx

Rennie zei

Ik vind ze beiden mooi zowel je Kerstboom vol herinneringen als je keramiek vogel vol verwachtingen voor de toekomst!

mieke zei

Grappig die vogel.

Een leuk kerstkleed en heel leuk die fimo figuurtjes.
Zo te horen/lezen heb je echt een nostalgische boom.
grtjs Mieke

Heleni zei

Hallo Anita,
Dankjewel voor je leuke reactie op mijn blog. Over mooie dingen gesproken.......wat een leuk blog heb je met zoveel mooie dingen. Daar moet ik eens echt voor gaan zitten!
Dus....ik kom terug en ga je ook volgen.

groet Heleni

ps. Wat een prachtige kerstboom heb je.

Petra zei

wat een gezellige fotootjes Anita,
de boom ziet er prachtig uit..
hele fijne feestdagen gewenst!
groetjes, Petra

jeannet zei

Wat is je huis mooi in kerstsfeer zo Anita. Ik heb ook even gekeken op de link van het keramiek, echt prachtig!het kerstquiltje vind ik ook nog steeds heel mooi.Goed weekend!

Johanna Zweden zei

Kom helemaal in de sfeer, nu ik bij jou ben geweest, wat zal het heerlijk zijn, om nu even naar jou toe te komen, en even de sfeer mogen proeven van jou kerst huisje, en de mooie spullen die daar staan en hangen
Fijn weekeinden groetjes Joke

AnitaS zei

Leuk zo'n kerstboom met al die herinneringen. Je kerstquilt ziet er mooi uit. Ik vind de kerstsfeer er al goed inzitten. Schattige fimobeertjes. Fijn weekend.

jolanda zei

Wat een mooie collage van alle mooie spulletjes in de boom. Echt bijzonder om elk jaar die spulletjes tevoorschijn te halen met elk z'n eigen verhaal hé?
Je quiltje is erg leuk en ook die fimobeertjes zijn prachtig... heb je die ook zelf gemaakt?
groetjes, Jolanda

Ravelein zei

Gezellig hé zo'n "vertel"boom, het zingen met en voor elkaar maakt het echt een waardevolle afsluiting .....leuk kado die kunstvogel.

Guusje, zei

Wat een mooie boom, zo geweldig mooi met alle herinneringen erin. Het kerstgeschenk is geweldig mooi een prachtig aandenken ook.

Inge zei

Wat een gezellig sfeertje bij jou! Leuke quilt (heb ik ook gemaakt, ooit...) en die fimobeertjes zijn énig!

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...