Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zaterdag 15 oktober 2011

Zo ik kan weer gaan shoppen!

Ja want mijn tas is af! Hij is wel kleiner dan ik gedacht had maar wel lekker handig denk ik in het gebruik. Hij gaat goed in de fietstas en lekker om mee naar het werk te nemen en daarna nog een boodschapje te doen. Ik heb er nu al 'goeien aard' mee.
Hij is nu 35 cm hoog en als je hem ziet hangen op de andere foto was hij eerst zo'n 65x50 cm.
Hij komt uit Filati Home en er zitten 16 bollen Eskimo van Drops in. Hij is gehaakt in vasten en de handvatten zijn er later aangebreid. En dat was 'De Vraag' in mijn vorige blogje. Wat is: Teruggaand averechts breien? Ik heb één woordje over het hoofd gezien dat zat in de vouw van het blad.
Dat was 'naald'. Rechts opzetten, het werk keren en de naald links breien. Het werk weer keren en de naald rechts breien. Niets aparts. Daarna het werk niet keren en de steken naar voor schuiven op je rondbreinaald en dan de draad goed aantrekken en de steken weer rechts breien. Dit herhalen en je handvat sluit vanzelf. Je hoeft het niet dicht te mazen. Na het wassen is het helemaal vol en gesloten. Ik blijf het een leuk werkje vinden breien en vilten. Het is zo lekker zacht en licht in het gebruik en het maken is heerlijk relaxen. Een soort kadans wat je rustig maakt. Joh zou hier een nieuwe weg naar Mindfulness in zitten???

De 'mooie griebus' op de achtergrond van de foto wordt vanmiddag lekker aangepakt door DD1 en haar vriend. En dan ben ik zo blij want dan is hij winterklaar en kan ik het zelf weer bijhouden. Dat is er deze zomer niet van gekomen en het lijkt wel een klein oerwoud.

Een heel fijn weekend en geniet van het heerlijke herfstweer!
Hartelijke groetjes Anita

17 opmerkingen:

Ria zei

Heel leuk geworden je tas!

Groetjes, Ria

AnitaS zei

Wat een leuke tas. Een heel handige maat.

mieke zei

Een leuke tas, maar wel erg ' kostbaar ' denk ik. 16 bollen !
Zou het in het gebruik nog uitlebberen/uitzakken ?
grtjs Mieke

Inge zei

Ik vind het een "superkekke" tas. Daar kan je mee voor de dag komen en ik kan me dat van die "goeien aard" helemaal voorstellen. Geniet ervan!

Fijn weekend,
Inge

Cisca zei

Wat is je tas mooi geworden, en er kan lekker veel in, al is hij dan kleiner geworden. Leuk, dat vilten, ik neem aan dat hij dan heet gewassen wordt?!
Als ik het zo lees, ga je nog veel meer vilten. Fijn, dat je dochter en vriend je komen helpen met de tuin, dan is de grootste klus weer geklaard!
Groetjes, Cisca

Heleen zei

Leuk zo'n vervilte tas! Lijkt me ook wel sterk. Je bent ook flink aan de brei en haak! Maar ik zag ook nog wat andere prachtige projecten. Leuk!

Francien zei

Nou dat vilten knijs ik niet zo Anita...heb het een keer geprobeerd en wat eruit kwam leek nergens op...heb het nooit meer gedaan en wil het ook niet nog eens doen...desalniettemin( jemig wat een woord) vind ik jouw tas hartstikke leuk geworden...leuke kleur ook!!lijkt me zeker handig in je fietsmandje...knap gedaan hoor!!...fijn weekend ook...groetjes Francien.

Berna zei

Het lijkt me een erg handige tas. Hij is heel mooi geworden. Daar zul je plezier van hebben.
Fijn weekend verder!

Petra zei

wat een hippe tas, Anita..
..MOOI gemaakt!
groetjes, Petra

sylvia zei

leuk gedaan die tas, handig maatje ook!
als je lekker aan het handwerken bent is het al mindfulness..........:)

Cybele's patch zei

Hartstikke mooi geworden en met de hengsels is het dus ook helemaal goed gekomen ^:^ Zitten daar echt 16 bollen wol in? Dat lijkt zoveel.

marion zei

leuke tas en veel goeienaard ermee.

jolanda zei

Gelukkig ben je er toch nog uitgekomen dus... de tas is superleuk geworden!!
groetjes, Jolanda

Hallo Peetje zei

fijn dat je er uitgekomen bent, de tas is erg mooi geworden. ik zag hier ook van die gevilten tassen in de handwerkwinkel ze zijn erg leuk. lijkt me een leuke tehniek om te doen.
In ieder geval kan je er lekker meer shoppen.

~THEA~ zei

Daar gaan wel veel bolletjes garen in zeg, in zo'n ras!!
Goed dat je ondekt hebt met wat er mis was! Niks dus eigenlijk!!

Ik heb zoiets al meer gezien en bewonderd.Lijkt me ook erg leuk om eens uit te proberen, dat vilten op die manier!

Groetjes Thea ♥

Willy zei

hej Anita, wat is dat een mooie tas geworden. Lijkt me spannend om na de wasbeurt het resultaat te zien.
Groetjes

Joze zei

Hallo Anita,

Heel erg bedankt voor je mailtje, nu ben ik aan het proberen, nu ook bij jouw dus en kijken of het lukt. Super het lukt, nogmaals dank voor het doorgeven van de tip.

Liefs Joze

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...