Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 12 oktober 2011

Ge, Ge, Ge... en Gebreid

Vanmorgen eerst even naar de tandarts (is niet echt mijn ding) en daarna heerlijk gethee-t, geklets en geprutst op de computer met Merian. Ze bracht haar kerstquilt mee en hij is prachtig. Mooie volle kleuren en lekker zachte stofjes. Sorry vergeten foto's te maken. Nou ja ik zei het al ge-, ge-, en ge-!! Vanmiddag nog even naar de fysio en dan kan ik verder aan de theelepeltjes.
Ik ga het met de hand proberen en als dat niet lukt ga ik toch met plakbatist een laagje maken en hééél hard bidden dat het lukt. Zoals je ziet heb ik lijnen geregen en daar tegenaan leg ik de stof. Dan gebruik ik de gaatjes in de borduurstof om in een rechte lijn, met de hand, de rand vast te zetten. Zo hoop ik dat het niet meer trekt en het borduurwerk recht blijft.
Ondertussen moet ik nog 10 toeren van de gehaakte tas en dan kan hij in elkaar en de handvatten er aanbreien. Ik moet alleen links terug breien???? Ik snap echt niet wat ze bedoelen. Dus dat moet ik zien en anders doe ik het op mijn manier. Er staat ook al weer een nieuwe sjaal op de rondbreinaald.
's-Avonds is het zo gezellig en lekker warm.
Ik hoef me niet te vervelen.

Groetjes Anita

18 opmerkingen:

Inge zei

Die kleurtjes van je nieuwe sjaal, zóóóó mooi!

Pink Princess zei

Idd, een hele mooie kleur die sjaal. Ik ben ook net begonnen met een sjaal, paars en lila (staat op mn bloggie als je geïnteresseerd bent hihi)

Groetjes....

AnitaS zei

Mooie kleur je sjaal. Nee jij hoeft je niet te vervelen. Je blog heet natuurlijk niet voor niets Vlijtige handjes.

Johanna Zweden zei

Mooie kleur die wol
Hoop dat het gelukt is met je borduurwerk
Groetjes Joke

Elizabeth zei

Ah..., je weet dus nog steeds niet wat links terug breien is...
Zal ik het eens voor je op het hobbydoosforum vragen, daar zitten een heleboel super ervaren breisters...

Groetjes, Elizabeth

lia zei

Prachtige kleur de sjaal die je aan het breien bent en de quilts van Merian zijn heel mooi.Echt een herfstplaatje met de krans en appeltjes.
Groetjes Lia

Miny zei

Wat mooi van kleur wordt die sjaal!! Ik zou ook niet weten wat links terug breien is, ben benieuwd!!

Groeten Miny

mieke zei

Succes met de lepeltjes lap.
Sjaggie is dat, als het niet goed gaat.
Leuk het begin vd sjaal.
Ik ben benieuwd naar de tas.
grtjs Mieke

Quibi zei

Wat een prachtige kleuren kleuren van Drops Delight!
En Fabel is ècht een schatje. Ik moet nog een naam voor hem verzinnen. Op het plaatje vond ik 'm al geweldig, maar in het echt is ie nòg leuker!!!

Elly's freubel hoekje zei

Iieks...de tandarts brrr!
Prachtig je wol, heel appart die ronde naalden
Wat naar je borduurlap ik vind je theelepeltjes nog wel zo mooi
Hoop echt dat het goed komt!
Freubelgroet, Elly

~THEA~ zei

Zooo, hier gebeurd wel het een en ander zeg! Ik heb eerst eens moeten bijlezen! Tjonge jonge, die handjes wapperen wel he!! Hihihi.....ook een blogtitel!

Nee dat links terug breien, daar heb ik ook nog nooit van gehoord!
En als je googelt?? Zou je het dan niet ergens ontdekken?
Trouwens was het geen vilt tas? Ga je hem te heet wassen of zo?
Kijk....daar heb ik wel eens van gehoord!!

Fijne avond.

Groetjes Thea ♥

Cisca zei

Ik hoop, dat het lukt met je borduurwerk, wat een ellende. Betekent links terug breien niet gewoon averecht? Het is al zolang geleden dat ik voor het laatst breide, dat ik het ook niet meer weet. Mooi, die sjaal, wat een mooie kleuren, en die kussentjeskrans met appeltjes is ook heel leuk!
Groetjes, Cisca

Anita - Vlijtige Handjes zei

@ alle hulptroepen: IK heb niet goed gelezen. Het woordje nld viel in de vouw. Nou hier ben ik bijna de hele week mee bezig geweest om te zoeken op internet.
Dank je wel voor het meedenken.

Willy zei

Het is even wat extra werk, maar het komt vast goed met je borduurwerk.
Gelukkig dat je met het breiwerk verder kunt, soms kun je er gewoon overheen kijken. Prachtige kleuren van het garen.
Succes!

jolanda zei

Volgens mij moet het lukken zo met die rijgdraadjes. Wanneer je de gaatjes van de borduurstof gebruikt, moet het toch recht gaan?
Dat links terug breien daar snap ik ook niks van hoor.
groetjes, Jolanda

Petra zei

't gaat vast en zeker lukken met de "lepeltjes"..
mooi garen!
veel knutselplezier!
groetjes, Petra

Cybele's patch zei

Ben jij ook een 'herfstmens'? Je bent zo lekker bezig met gezellige dingen (behalve de tandarts dan).
Bedoelen ze met links terugbreien niet gewoon op de teruggaande naald averecht breien? Succes met de tas, hij wordt erg mooi.

Hallo Peetje zei

voor mijn gevoel kan het wel links terugbreien, maar vraag me af of het werk dan zoveel anders wordt als je gewoon je werk omkeert. je komt dan toch weer op hetzelfde punt uit lijkt me

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...