Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 2 oktober 2011

Ben ik nou gek ..of is het de hitte...

Ik heb vandaag toch mijn heil binnen gezocht. Daar was het koeler.  Samen met de PPQ. Deze maand 10 blokken maken en omdat het een hele tijd geleden is dat ik met malletjes en zo heb gewerkt neem ik er de tijd voor. Dorien vertelde dat op de site van Jeanneke een makkelijke manier van mallen maken met naad stond. Ik zou zeker even gaan kijken. Ik doe het op de oude manier omdat ik dan meer houvast heb. Het is heerlijk werken met de mooie stofjes.

Ondertussen ben ik bijna klaar met de sjaal. Ik wilde hem maken met rusches aan de uiteinden maar dat was niks! Ik heb het geprobeerd op twee verschillende manieren. Een keer met alle steken rechts en een keer met de tricotsteek maar het zag er niet uit. Nu ga ik op zoek naar een mooie rand om helemaal rondom te haken. Hij moet snel af want het volgende ligt al te wachten aan breigaren.
Het donkerblauwe garen wordt een gehaakte gevilte mand uit het boek Filatie Home.  De twee beige bolletjes moeten en handtas worden bij de sjaal. Het is een oud patroon wat ik eens uit een tijdschrift heb gescheurd. En ook ik ben gevallen voor de bloemensjaals. Daar zijn de verlopende kleuren voor. Al het garen is weer van Drops, besteld op mijn vaste adresje via internet.Ja je vraagt het je toch af of je gek wordt. Even kijken wat er nog aan Ufo's ligt.  Kom ik een leuk werkje van Els tegen. De kerstsokjes van vorig jaar. Vouw ik alles open en wat denk je....weg!! Met blauwe stift de stitcheries overgenomen en nu is het nagenoeg weg. Heb ik helemaal geen rekening mee gehouden. Oh en ik vond het overnemen al geen leuk werkje. Alles maar weer ingepakt ... het is nu toch weg! Dit zou best wel eens een meerjarenplan kunnen worden......

Fijne 'zon'dag
Hartelijke groetjes Anita


21 opmerkingen:

jolanda zei

Je hebt gelijk om het rustig aan te doen met je malletjes... het zou toch zonde zijn wanneer je per ongeluk een foutje maakt en die mooie stof verknipt hé? En wat een leuk speldenkussen heb je daar!
Je hebt een hoop plannen ook... je quilt, breien en dan ook nog je Ufo's aanpakken. Wat balen dat alles wat je overgenomen had op de stof verdwenen is. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het met dezelfde vaart weer weggestopt hebt. Dat had ik ook gedaan hoor!
groetjes, Jolanda

susana zei

Hi, wat ben je toch actief!!

Ik ben nog steeds met m´n nieuwe looks aan ´t goochelen en kom dan allerlei moois en leuks tegen.

groetjes Susi

AnitaS zei

Je hebt een heleboel plannetjes. Genoeg te doen als het weer straks slechter wordt.

Erna Peekel zei

Aan al je plannen zal het niet liggen. Nu nog wat koeler weer (nee hoor laat lekker zo)We moeten minstens 48 uur in een dag hebben om alles te kunnen maken wat we willen. Vervelen doen we ons in ieder geval niet. Groetjes, Erna

Francien zei

Heerlijk al die plannetjes Anita...en al gaat er een weer terug in de kast....het ligt niet in het water denk ik altijd maar...het zal best wel weer eens tevoorschijn komen en heb je er ineens zin in...het is alleen al mooi dat we altijd wat te doen hebben zo....en tijd tekort natuurlijk...mooie wol trouwens....groetjes Francien.e

Miny zei

Leuk al die verschillende werkjes, je pakt het werkje waar je zin in hebt. Tijd is bij mij het gebrek ;))

Groeten Miny

sylvia zei

he balen dat je tekeningen weg zijn!! Met potlood (heeldun) blijft het wel goed!!
nou ja, je hebt je wol en je PPQ, dus vervelen hoef je je niet, toch??!!
groetjes, Sylvia

~THEA~ zei

Tjaa Anita,

We willen altijd iets doen,op een moment dat het weer er niet zo geschikt voor is! Zo wil ik altijd graag achter de naaimachine als het op zolder te warm is!!

Nog even wachten dus!!

Laten we nog maar even genieten van het prachtige herfstweer!!

Fijne week.

Groetjes Thea ♥

Petra zei

je bent druk
geweest op deze "zonnige" zondag, Anita ;-)!
mooie spulletjes!
groetjes, Petra

Cybele's patch zei

Wat sneu van die stitcheries. Nu heb je wel een goede reden om ze weg te stoppen ;-)
Mooie wolletjes heb je gekocht. Als ik dat zie, wil ik ook weer.

Johanna Zweden zei

Jij bent wat van plan!! enig al die verschillende werkjes.
Groetjes Joke en veel plezier met het maken

mieke zei

Je hebt aardig wat in de planning.
grtjs Mieke

Evy zei

Oh wat zou het toch heerlijk zijn als we wat meer uren in een dag hadden :)

Cisca zei

Dat heb ik ook eens gehad, dat er alleen maar vage vlekken overblijven van de blauwe stift. Doorwerken is het motto blijkbaar. Maar het zijn wel leuke laarsjes.
Mooie garens heb je gekocht, dat verlopende is erg mooi, dat is mijn kleur. Leuk, zo'n gevilte mand, ik heb geen idee hoe dat gaat, misschien met warmte??
Schattige plaatjes bij je lapjes, ik ben benieuwd.
Groetjes, Cisca

susana zei

Bedankt voor je berichtje, hoop dat je dit nog leest. Morgen BEE, ja. Jij ook? Samen fietsen?
doeidoei

Elly's freubel hoekje zei

Wat ben jij een bezig bijtje!
Nog ruim voldoende in de planning
En het weer is er nu weer uitmuntend voor
Jammer dat de tekenigen vd sokjes zo vervaagd zijn dat je ze niet meer ziet want ik vind het wel dotjes!
Freubelgroet, Elly

Inge zei

Oh leuk, hier ligt ook een berg wol. Ik ben ook zo gezellig aan de brei. Heeft maar één nadeel, kom niet meer toe aan quilten, oeps.......

Fijne dag!
Inge

Anita zei

Anita, wat ben je heerlijk ijverig. Mooie wol heb je. Mooie boeken heb je gekocht en begonnen aan een schattig project.En dan te bedenken dat je met quilten wilde stoppen. Gelukkig dat je dat niet hebt gedaan.

Elza zei

druk druk druk maar wel met heel leuke dingen.
Zonde van die kerstsokjes.
Probeer ze af te krijgen voor de kerst. Geeft een heerlijk gevoel om dit soort dingen niet te laten liggen.
Groetjes Elza.

Hallo Peetje zei

Weet je wat ik nou zo gek vind, ik dacht altijd dat ik je al volgde, en je in mijn lijst stond, maar de berichten die er staan heb ik niet opgemerkt in mijn bloglijst.
nu ging ik via je naam naar je site en zie ik al die berichtjes staan die ik heb gemist.
IK ga eens verder lezen. ik heb je er nu handmatig bij gezet

Willy zei

Je hebt van alles onderhanden en het weer is er intussen ook naar om fijn binnen aan het handwerken te zijn.
Fijne creatieve week, groetjes

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...