Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 14 september 2011

Theelepeltjes en stofjes

De theelepeltjes zijn af... tenminste het borduren. Nu ga ik beginnen aan het meest onzekere deel voor mij. Het zoeken van de stofjes. Ik weet er zijn regels voor maar die moet ik nog zoeken. Op het gevoel heb ik wat stofjes bij elkaar gezocht en nog even bedenken wat een rustig patroon is met de knoopjes. Eerst dacht ik blokjes maar dat heb ik bij de Ton sur Ton ook al gedaan. Nu denk ik aan hexjes of sterretjes in een lichtere achtergrond. Het wordt natuurlijk best een druk geheel. Heb je tips! .....graag! Het zijn weer leermomenten.

Ik heb ook weer een sjaal opgezet. Het gaat iets met ruches worden. Ik zag een paar patroontjes waar ik wat van ga gebruiken. Het garen is Alpaca van Drops en gekocht bij de Hobbydoos.
Nu de grote borduurwerken af zijn wil ik beginnen aan wat kleinere werkjes die weer lekker oppakken voor de uurtjes tussendoor. Inspiratie ga ik opdoen uit Creation Point de Croix wat o.a. bij de Quilthoeve te koop is. Er staan weer leuke dingen in.

Vandaag mijn vrije dag want ik ben weer aan het werk. Vanmiddag een broek afmaken en lekker nog iets leuks om te freubelen. Vanavond ga ik met de DD's naar een workshop taart versieren. Ja ja ze proberen me te besmetten met het taartvirus. Hartstikke leuk maar niet als virus.... je wordt er zo rond van!

Tot later,
Hartelijke groetjes Anita

13 opmerkingen:

AnitaS zei

Mooi die theelepeltjes. Het lijkt me best moeilijk om er stof bij te zoeken. Je sjaal wordt ook erg mooi.

susana zei

Hoi, mooi de theelepeltjes. Voor de rand kun je toch wel blokjes gebruiken, maar dan op z´n kant geeft ook een leuk effect.

Succes, Susi

jolanda zei

Wat enig die theelepeltjes!! Misschien kun je logcabin-blokjes maken? Dan blijf je in het 'blokken' patroon.
Veel plezier met taartversieren!

Erna Peekel zei

Leuk hoor die geborduurde theelepeltjes. Stofjes er bij zoeken, niet te lang over nadenken en zeker niet gaan twijfelen. Vaak is de eerste keus meteen goed. Groetjes, Erna

Johanna Zweden zei

Wat is je borduurwerk mooi geworden, en mooie stofjes liggen ernaast
Schitterend je breiwerk.
Groetjes Joke en een fijne avond

quilting Jeannet zei

Ze zijn schattig geworden Anita, en je stofjes er bij komen qua kleur mooi overeen. Ik zou of voor de blokjes gaan, of voor de hexjes, maar dan bv wel de achtergrond van de hexjes overal hetzelfde voor de rust tav de lepeltjes.Blokjes in verschillende groote kan natuurlijk ook,

Shirley zei

Beeldig is-ie geworden, wat een talent! Welke regeltjes? Die zijn er volgens mij om aan de laars gelapt te worden; lekker de kleuren gebruiken die in het borduurgaren zitten, toch? Alleen zou ikzelf een niet te overheersend quiltblokjesmotief nemen, dat leidt misschien teveel de aandacht van het schitterende borduurwerk af.

Cisca zei

Wat een mooi borduurwerk. Het is op zichzelf al zo mooi en nu komen er ook nog knoopjes bij? Ik ben erg nieuwsgierig weaar ze dan gaan komen. Mooi zal dat zijn met die stoffen eromheen. Wat je er ook van maakt, het zal een juweeltje aan je muur worden!
Groetjes, CisPS: Ook een leuke sjaal en dat borduurblad lijkt me ook erg leuk!

Berna zei

Bezig bijtje. De theelepeltjes en de sjaal zijn mooi! Ben benieuwd hoe je de stofjes gaat verwerken.

Elizabeth zei

Ik wist dat ik een keer een stuk van de theelepeltjes op een blog voorbij had zien komen, maar ik wist niet meer waar! Het was dus bij jou, Anita..., wat is 't ie mooi geworden!
Die franse tijdschriften zijn om te "kwijlen", ik weet het...
Jammer dat je ze niet in kunt zien bij de Quilthoeve..

Petra zei

je lepeltjes zijn súper MOOI geworden..
prachtige stofjes Anita..
ben benieuwd wat je gaat kiezen ;-)!
groetjes, Petra

chrisje zei

De lepeltjes zijn echt mooi. Ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen.
Groetjes Chrisje

Titia Nieuwenhuis zei

Hai Anita,

De 2 potige vorken zijn voor het guimpehaken. en het voorwerp nr 3 met die veer, is om klosjes weg te hangen tijdens het kantklossen.
De ring om er bloemen mee te maken, doe je met wol of katoen, om de spijlen spannen en in het midden vastzetten, dan kan je later de bloemen weer aan elkaar zetten, tot sprei, of kussenovertrek, of sierdekentje.
Mijn ouders hebben er ooit een sprei van gehad.

Groetjes
Titia Nieuwenhuis

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...