Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

donderdag 8 september 2011

Affo, BOM, breien en stofjes


De vakantie is bijna voorbij. We hebben ons niet verveeld en het weer zat ook niet altijd tegen. De rainy-days heb ik gevuld om te rommelen, breien en borduren. Het logo is AF! Het is mooi geworden. Nu alleen nog inlijsten maar ik wilde het zo graag laten zien. Zo moet het dus ongeveer gaan worden. Zonder glas want dan komen de kleuren veel mooier uit.
Ondertussen heb ik heerlijk gebreid aan een kol en een muts voor op de fiets want het begint al aardig koud te worden als ik de deur uitga 's-morgens.
Het is garen van Drops en heerlijk zacht. Daaronder zie je Primitive Quilts die bij Atelier Bep in de aanbieding zijn. Er staan zulke mooie projecten in.
Afgelopen weekend ben ik naar de open dag bij Dorry geweest. Daar heb ik me opgegeven voor de BOM van de Poezieplaatjesquilt die ontworpen is door Dorien. Hij is helemaal leuk en met verschillende technieken. Ik wil het gewoon eens een keer gedaan hebben en die stok achter de deur is ook wel eens goed om meer met quilten bezig te zijn. Als de PPQ klaar is heeft hij het formaat van een éénpersoons sprei maar daar ga ik hem niet voor gebruiken. Ik ga er denk ik een drieluik van maken. Kijk voor de foto even bij Dorien.

En dan zie je ook nog allerlei stofjes. De eerste rij is een give away die ik gewonnen heb bij Marie-Jozé. Helemaal blij was ik met haar mailtje. Ik ben nooit zo'n bofkont bij verlotingen. Koop trouw lotjes en schrijf me in maar meestal kan ik het gewoon weggooien en hoef niets ter controle te laten zien.
De andere stofjes heb ik bij Dorry gekocht op de open dag en de felle lapjes tijdens de BEE afgelopen woensdag. Ik heb namelijk nieuwe ladekasten op mijn kamer omdat ik het zoeken met alle bakken niet fijn vond en helemaal niet
overzichtelijk. En bij het inruimen kwam ik erachter dat ik best wat meer lapjes kan gebruiken om combinaties te maken. Nou ja, wie niet!! Ik ben géén uitzondering ... :) Daarom is het ook leuk om aan de BOM mee te doen want het zijn kleuren die ik nooit zo snel zou kopen. Maar dat komt goed.

Wat is het toch stil zonder de web/loggers online. Ik hoop dat ze dit weekend toch wel wat aan hun blogs kunnen gaan doen. Ik zag er al een paar die in ieder geval weer op het web staan maar wat moeten ze toch veel aan hun blog doen. Heel veel sterkte en succes. Sommige zijn over gegaan naar blogspot. Als je daar blijft laat je het dan weten zodat ik je adres verander en zo nodig aanpassingen maak op mijn blog? Voor wie naar Leiden gaat heel veel plezier. Ik struin in het weekend weer de blogs af voor de foto´s en verhalen en bereid me voor op de eerste werkdag na de vakantie. Mag ik lekker op mijn nieuwe fiets!! Dat dan weer wel!!
Hartelijke groetjes Anita

26 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wat is tie mooi geworden Anita! Ik zag al een sneak peak op de blog van Dorretje......en wat leuk dat je een BOM gaat doen joh, bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, leuk!
En werk ze weer maandag.

groetjes, Jeannet

Nelleke zei

Hallo Anita complimenten voor je logo dat je geborduurd hebt het is echt heel mooi geworden.En volgens mij is de bom ook erg leuk om aan te werken steeds met verschillende stofjes en kleurtjes ik ga het eens op mn gemak bekijken.Fijn dat je zulke mooie lapjes hebt gewonnen en ook de gekochte mogen er zijn.Je ladekasten zullen wel gauw vol komen als je regelmatig bij Dorry naar de bee gaat.Groetjes Nelleke

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat is hij prachtig geworden. En inderdaad zag ik hem ook bij Dorry en besefte toen pas de grootte.
groetjes Elly

Anoniem zei

superleuk geworden, je borduurwerk!!
en veel plezier met het leuke quiltje van Dorry, maar dat zal wel lukken.
Webloggen blijft een probleem,ik wacht het weekend af en anders zoek ik ook mijn heil maar elders!!
groetjes, Sylvia

foekie's fashion zei

prachtig werk hoor je logo zo fijntjes geborduurd. Leuk hoor om lapjes te winnen, ook die je gekocht hebt zijn leuk. Groetjes van Joke

Elizabeth zei

Wat een schitterende werkkamer heb je, geen wonder dat je van die prachtige dingen maakt!
Wat knap om je logo te borduren.

Groetjes, Elizabeth

Elly's freubel hoekje zei

Jou logo is helemaal top
Een staaltje prachtig borduurwerk
Stil zitten is er niet bij zo te lezen
Maar dat kan ook niet anders in zo een mooie hobbyruimte
Freubelgroet Elly

Cisca zei

Ik zag je logo ook al bij Dorry, schitterend. En groter dan ik dacht, maar dat moet ook wel met zoveel steekjes. Mooie wol en lapjes, gefeliciteerd ook met de gewonnen lapjes, leuk dat je wat gewonnen hebt. En wat een heerlijk grote kamer heb je. Met twee tafels nog wel, ik ben jaloers op je. Hoewel, ik ben ook al blij met mijn kleine kamer, hoor.
Groetjes, Cisca

Hubertine zei

Wat is je logo mooi geworden!!! En je hebt een heerlijke hobbyruimte!!!!!
groetjes, Hubertine

Francien zei

Nou ik probeer het nog een keer Anita...telkens als ik de reactie wil opslaan komt er een telefoonreclame en is mijn reactie weg...drie keer scheepsrecht hoop ik...in iedergeval vind ik je logo zo mooi geborduurd...het ziet er prachtig uit zo!! en alvast succes met alle freubelplannetjes die je hebt....groetjes Francien.

Francien zei

Het spreekwoord klopt blijkbaar Anita...eindelijk gelukt...een fijn weekend alvast...groet Francien.

Anita zei

Wat is je logo mooi geworden. Prachtig. Wat zijn wij toch mazzellaars dat we zulke fijne hobbies hebben, ook als het regent. Of misschien juist als het regent.

mieke zei

Moooooooi Anita, het logo als borduurwerk.
Mooie kleuren.
grtjs Mieke

Miranda zei

Ik zag hem net bij Dorry op der blog! Wat een plaatje...en helemaal geborduurd naar eigen voorbeeld....daar mag je trots op zijn Anita! En wat heb je een heerlijke werkruimte trouwens

Yvonne aka sommeke zei

Knap gedaan Anita, dikke complimenten van mij. Het lijkt wel een echt speldenkussentje, heel realistisch!

Petra zei

je logo is erg MOOI geworden, Anita..
petje af!
de stofjes zijn prachtig.. veel quiltplezier!
groetjes, Petra

AnitaS zei

Mooi is je logo geworden. Het is of je hem zo vast kunt pakken. Mooie lapjes heb je er weer bij. Ik hoop ook gauw weer te kunnen bloggen.

Johanna Zweden zei

Wat is hij schitterend geworden, je zou hem zo uit de lijst willen pakken.
Mooi je stofjes.
En wat heb je een mooi werkruimte, en wat heb je dat netjes en opgeruimd!! kan je me vertellen hoe je dat doet! en even langskomen, (lol)
Groetjes Joke en een fijn weekeinden

Debbie zei

Je logo is mooi geworden!! En wat ziet jouw werkkamer er netjes uit zeg, ontzettend opgeruimd!!

Groetjes, Debbie

PS: lapjes hebben we nooit genoeg
!! :-)

Anoniem zei

Prachtig speldenkussen....ik dacht hoe krijgt ze die nu in een lijst. Ik weet het ondertussen en vind het nu nog knapper.

Weet jij welke webloggers online zijn? Ik ben zo nieuwsgierig hoe het er uit gaat zien en weet nog van niemand dat de verandering gelukt is.

Ik hoop snel weer naar mijn quiltkwebbels te kunnen en vooral ook altijd te kunnen bloggen want iets plaatsen lukte al zovaak niet meer.

groeten Klazien

katrien zei

Prachtig je logo,en leuke stofjes aangekocht.Succes.

Berna zei

Wow wat is je logo mooi geworden!!
Sterkte met weer beginnen met werken en een goed weekend.

inge zei

mooi logo! omdat er nog steeds geen weblog is heb ik een (tijdelijk?) ander blog

Hallo Peetje zei

Wat is je logo mooi geworden en op de foto van bij dorry ziet hij er groter uit dan ik had verwacht. Je kunt er trots op zijn. Verder heb ik alles gelezen op je blog en raak ik steeds meer geinteresseerd in het quilten.

Maar heb er geen ervaring mee dus de stap is groot om er aan te beginnen.
OOk wat de kosten natuurlijk.
Maar ik geniet van je blog en wie weet ooit ;-) zeg nooit nooit

Lida zei

Je borduurwerk is gaaf geworden zeg, ik heb wel een foto om laten zetten, maar vond het wel een enorm werk worden! Dus dat ligt voorlopig in een hoekje te wachten tot ik een heel veel tijd heb!! LOL!
Wat ziet je kamer er gaaf uit, keurig die kasten zo! Nu ik ben blij dat ik over ben, ze hebben nog niet de helft overgezet en dus gaat het nog weken duren! Fijne dag en sterkte morgen met weer werken! groetjes
Lida

Cybele's patch zei

Wauw, wat een schitterende kamer. Daar kan ik voorlopig alleen maar van dromen. Heb 'even' bijgelezen. Je hebt niet stil gezeten. Veel mooi borduurwerk Anita. Super!

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...