Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 10 augustus 2011

I Love Ikea!

Dank je wel voor de reacties en oplossingen voor de attributen uit het vorige blog.

Peetje is op pad gegaan en vond deze tutorial voor het guimpe haken voor de liefhebbers en nieuwsgierig, zoals ik! Hier kun je de steekhouder met veertje vinden. Dank je Peetje. Als je tijd over hebt kun je bij haar een mooie sjaal zien die ze aan het maken is met stokhaken.
Dan hebben we dus nog éé foto waar we eigenlijk niet veel van weten. Ik zet hem nog even hier neer en we wachten tot de vakantiegangers terug zijn en misschien nog wat ideeën hebben.

Ondertussen ben ik weer begonnen aan het quilten van de knuffeldeken. Stel je voor dat de 'echte herfst' zomaar ineens komt kijken. Ik kijk nergens meer van op! Toen we een tijdje geleden bij Ikea waren heb ik tafelkleedhangers meegenomen.... voor als we buiten kunnen zitten :) Eerder heb ik al geschreven dat ik niet meer met een ring quilt. Dus alles op tafel prima eigenlijk niets aan de hand. Toen dacht ik aan de magneten en of ze zwaar genoeg zouden zijn om de quilt te verzwaren. Dat ging prima! Nou heb ik de tafels op mijn atelierke ook bij Ikea gekocht en die hebben een stalen onderstel. PATS!! ineens hangt mijn quilt met magneten aan de tafel. Je snapt dat ik daar gebruik van gemaakt heb om de quilt toch te spannen over de tafel. En het Werkt!! Het blijft goed zitten en je kunt toch lekker overal bij zonder dat het stoeien met de quilt wordt. Super!! Dus als je bij Ikea bent neem ze gerust mee want ze zijn ook lekker zwaar en ze beschadigen de quilt niet. Het is een ring met een magneet erachter.

Hier is nog een leuk link als je geïnteresseerd bent in 5Ritmes dansen. Een ex-collega is gestart met lesgeven. Zij is één van de gelukkige die van haar passie haar beroep kan maken. Ze heeft er de afgelopen jaren ook hard voor gewerkt. Hartelijk gefeliciteerd Rian.

Ik ga nog even wat steekjes doen.

Groetjes Anita

10 opmerkingen:

AnitaS zei

Handig met die magneten. Die witte plastic of benen priemen zijn waarschijnlijk om gaatjes in je stof te maken bij engels borduren.

Berna zei

Wat een idee van die magneten. Ja als je klachten hebt dan word je vindingrijk.
Geniet van het quilten.

Dorine zei

handig idee met die magneten

Cisca zei

Wat makkelijk met die magneten! Leuk, dat je zoveel te weten bent gekomen , Anita S. heeft waarschijnlijk gelijk met die priemen, dan weet je alles! Quilt ze, Groetjes, Cisca

Petra zei

wat een goede uitvinding..
veel quiltplezier!
groetjes, Petra

Shirley zei

Ah dank je wel voor de magnetentip, ik ben gek op magneten.

Willy zei

Die moeten hele goed magneten zijn, super handig idee. Je quilt wordt ook prachtig ik vind de combinatie met de geruite rand en die laatste rand er ook zo mooi bij.
Wat leuk voor je collega dat ze nu helemaal met het dansen bezig kan zijn. Veel succes voor haar.
Fijne dag

Lida zei

Wat een geweldig idee, ik hou ook niet van in de ring quilten en wilde al een baksteen gaan bekleden, maar dit lijkt mij helemaal een geweldige oplossing, nu maar hopen dat de ook kleven aan mijn tafelpoten! Fijn weekend,
Lida

Yvonne aka sommeke zei

Goed gevonden van jou, die magneten! Ik kan (nog) niet zonder ring, maar zal het onthouden!
En enkele misteries zijn al opgelost, zie ik!
Goe weekend!

Handmade by Mai zei

Wat leuk om te lezen waar die oude dingetjes voor dienen. Ga je nu ook zo'n sjaal haken (guimpen). En bedankt voor de tip van de tafelmagneten van Ikea, ga ik zeker haalen.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...