Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 7 augustus 2011

Boekjes, lekker eten en Wat is Dit??

Dank je wel voor de lieve reacties en opbeurende woorden. Ik merk wel dat er best veel quilters zijn die een vorm van reuma hebben. Daarom wil ik er af en toe ook iets over zeggen om elkaar een oppepper te geven of om iets aan elkaar te vragen. Ik sta altijd open voor je vragen dus mail ze gerust als je wilt.

Gisteren was weer zo'n dag met een gouden randje en dat zonder naald of draad. Nou ja, letterlijk dan. Onze vrienden hadden van hun vakantie in Frankrijk voor mij een boekje meegenomen. Zaterdagmorgen gaat de telefoon. Hoe is het? Hoe vinden jullie het om bij ons te komen eten? Nou dat vinden wij wel leuk! en ik was natuurlijk erg benieuwd naar de boekjes. Ohhhh wat een verwennerij.
Twee heerlijke borduurboeken en de nieuwe Quilt Qountry. Volgens mij waren zij net zo verrast van mijn reactie als ik van de heerlijke inhoud.
Daarna hebben we lekker gegeten met een glaasje wijn en chocoladeijs met aardbeien en slagroom toe. Wat hebben we het toch goed!!

DF had een doos met allerlei handwerkattributen gekregen en vroeg of ik wist waar ze voor waren. Achteraf was ik zo slecht nog niet maar toch zijn er een paar dingen die ik wel vaker heb gezien maar niet weet wat je er mee kunt doen of moet gebruiken.
1. Is het voor een soort van haken?
2. De gele ring is om bloemen te maken .
De andere attributen hebben we géén idee van!!


3. Een rondhout met een houten ringetje.
4. Het is een soort van klem waar nog iets aan ontbreekt.
De 2 kleine puntjes zijn schroeven.
4. diverse brei benodigdheden.

Kijk hier weet ik de meeste wel van:
1.  Naald om steken in de wacht te zetten.
2.  Ik denk aan kabelnaalden maar daar zit meestal een knik in.
3. Dit weet ik echt niet. Misschien ook om steken op te zetten maar waarom zit het veertje dan zo dicht tegen de naald en kun je maar aan één kant het dopje eraf halen?
4. Hezelfde als 2.


Ik zou het erg leuk vinden als je kunt vertellen waar sommige dingen voor gebruikt kunnen worden. Nog een hele fijne zondag.
Groetjes Anita

19 opmerkingen:

Berna zei

Hoi anita,
Wat een leuke verwennerij van jullie vrienden. De kruisstekenboekjes uit frankrijk zijn prachtig. Lekker van genieten en inspiratie krijgen dus.
Het witte geval onderaan foto 2 heb ik ook maar weet niet wat het is. Ben benieuwd dus.
De korte naaldjes op foto 4 (2) zijn volgens mij naaldjes om sokken rond te breien. De rest weet ik ook niet. Succes met de oplossing. We lezen het wel.

Anita - Vlijtige Handjes zei

@ Berna, Ja dat dacht ik ook maar waarom is het er dan maar één? Het is zoals het kaartje eruit ziet.

katrien zei

Leuke boekjes heb je gekregen.Geniete ervan.
Kan je niet helpen bij de namen van de spulletjes.

Anoniem zei

De naald met het veertje is om steken op te zetten en dan te sluiten zodat de steken er niet af vallen.
Heel handig.
Groetjes Marjan

Hubertine zei

Wat een spannende dingen!! Ben benieuwd naar de oplossingen, ik kan je helaas niet helpen! Veel plezier met je boekjes!!
Groetjes, Hubertine

Hallo Peetje zei

Hoi Anita, wat een leuke dingetjes, maar waar het allemaal voor is ?

Foto 1 weet ik wel, dat zijn guimpe haken.

Hier bij corina http://handwerktuin.blogspot.com/2010/08/guimpe-sjaaltje-tutorial.html
kan je zien wat je er mee maakt.
Heb het zelf nog nooit gedaan. maar lijkt me harstikke leuk om te doen.
Ik zal eens verder voor je gaan zoeken. Leuk!

Hallo Peetje zei

Op foto 2 lijken wel kantklosjes. die met die veer is inderdaad een stekenhouder (ook wel voor kantklossen gebruikt) zie hier

http://www.vennecolcoton.com/catalogus.html?merk=7&zoek=&zoom=418

die dikke naald zou evengoed voor dat stokhaken kunnen zijn waar ik mee bezig ben, want zo nieuw is dat geloof ik niet. Als je daar aan gaat beginnen kan je beter 5 lussen doen, ik pak er nu 5. maar met de tweede slaal doe ik er 5.

ik zoek nog even verder (hihi)

Hallo Peetje zei

http://www.stormopzolder.nl/images/naalden/haspel.jpg

Dit lijkt wel een beetje op foto 4

Debbie zei

Hoi Anita, de klem op nr 4 is een tafelklem. Ik heb er zelf ook een. Hier kun je een borduurring (eentje voor in een tafelklem) op vast zetten zodat je je handen vrij hebt wanneer je gaat borduren (of quilten natuurlijk).

Groetjes, Debbie

Anoniem zei

Hoi Anita en alle reageerders,

ik ben die vriendin van wie de spulletjes-met-vraagtekens zijn. Wat leuk al die reacties! Ik ben vooral erg benieuwd naar het guimpen en naar alle nuttige reacties die nog komen gaan......

Groetjes,
Marthe

Cisca zei

Wat een verrassing, drie van die leuke bladen!
Ik kan ook niet veel vertellen van al die leuke spulletjes, kantklosjes zitten er zo te zien echt niet bij, de draden zouden niet tegengehouden worden. Dat ding met die veer heb ik ook voor het breien gebruikt, het heeft dezelfde functie als de eerste, die heb ik ook. En ook ik heb die met die veer gebruikt om wat klosjes tussen te klemmen.
Succes, je bent al aardig wat wijzer zo te lezen!
Groetjes, Cisca

AnitaS zei

Leuke bladen heb je gekregen en gezellgi zo'n etentje met vrienden. Volgens mij zijn 1 guimpenaalden. Dit is voor een speciaal soort haakwerk. Het setje op foto 4 heb ik ook en 3 is gewoon om de steken die je niet breit tijdelijk opzij te zetten.

Lida zei

1)Mijn moeder kon ook guimpen, ze werkte dus met een haaknaald en met deze speciale naalden, is best leuk om te zien, maar ik vond het te lastig, maar bij de handwerktuin kun je meer vinden.2) Dat aparte plastic ding gebruikte mijn moeder bij de breimachine, ik dacht dat ze daarmee de steken van de naald afhaalde en op een hulpnaald overzette, zodat ze later bijv. een boord kon breien, maar ik zal het nog eens vragen als ze weer hier is, zij heeft de meeste van die dingen wel gebuikt!Groetjes,
Lida

Siny Nijmeijer zei

Fijn dat het weer wat beter met je gaat, al die dingetjes nee er komt me niet veel bekend voor.
Groetjes Siny

Willie zei

Heerlijk die verwennerij, vooral de gezelligheid met elkander.
Maar je tijdschriften dat is ook ff geweldig.
En je boorduurwerk is cool .

Willy zei

Mooie bladen, goed voor veel inspiratie en ook al leuk om door te bladeren. Leuk zo'n onverwachts etentje.
Je hebt al veel gegevens binnen gekregen voor de attributen. Ik ben ook benieuwd naar dat hout met ringetje.
Groetjes

Yvonne aka sommeke zei

Ik herken alleen maar de guimpen en de breibenodigheden maar die had je al.
Kom wel weer kijken, benieuwd naar de andere oplossingen!
Geniet van die verwennerijtjes, hé!

Elizabeth zei

Aha, ik werd meteen nieuwsgierig...
Wat leuk dat je ook een aantal van die mooie tijdschriften hebt gekregen! Ze zijn echt super.
En dan al je attributen; je hebt al veel tips gekregen..., ik had het niet allemaal geweten hoor!

Groetjes, Elizabeth

Anita A zei

Hoi Anita, de rechte naaldjes zijn om tijdelijk enkele steken tijdens het breien apart te houden. En nummer drie wordt o.a. bij het kantklossen gebruikt om de klossen tussen te klemmen zodat je ze vast kunt zetten met spelden op het kloskussen als je wilt pauzeren.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...