Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

maandag 4 juli 2011

Ze zijn binnen.....


Ik ben al zo lang verliefd op deze breinaalden. Addi Click! Ze zijn van bamboe en wegen niets. Bij het googlen kwam ik uit bij Dolce Lana. Het is over de grens maar het scheelde €uri voor mij dus gewoon geprobeerd. Ik ben nog niet zo van de internationale aankopen. Prima service en nog een leuk patronenboek van Drops extra. Helemaal blij met mijn pakje ben ik zaterdag begonnen aan de tas van Drops.  Inmiddels is één kant af.


Hier zijn de theelepeltjes nog een keer. Ze worden heel leuk maar ik heb wel even moeten wennen aan het werken met ander garen dan DMC. Dit is Weeks Dye Works en Crescent Colors. Handgeverfde garens die je kruisje voor kruisje moet verwerken. Dat is niet mijn manier maar na wat oefenen ging het beter. Heb je nog tips! voor het werken met deze garens? Ik heb één kleur na moeten bestellen en die komt eind deze week. In de tussentijd kan het tasje afgemaakt worden want het gaat lekker snel op naalden 6.

Nog een leuke tip! breien op een rondvaartboot. Via 't Trendje hoorde ik van de Brei-rondvaart op de Vecht op 6 september. Deze wordt georganiseerd door 't Trendje en Quiltatelier Vlijtig Liesje. Ze organiseren ook rondvaarten voor quilters.

Nog een fijne week,
groetjes Anita

9 opmerkingen:

martine zei

Wat handig al die diktes en lengtes bij elkaar.
Beter dan al die losse rondbreiers die ook heel duur zijn.

quilting Jeannet zei

Wat is dat patroon van die tas weer leuk Anita! dat moet wel een grappig gezicht zijn een boot vol breiende dames op de vecht...

groetjes, Jeannet

Johanna Zweden zei

Wat een handige naalden zijn dat
Leuk patroon van die tas, en wat leuk zo die lepeltjes.
Groetjes Joke

ria vogelzang zei

Leuk, he, die naalden! En wat ene prachtig tasjes wordt dat.
Je theelepeltjes zijn ook al van die schatjes! Ik moet het garen nog proberen; ben benieuwd hoe het mij vergaat...... ;)
Geniet ze op de Vecht! (ik woon trouwens aan de vecht........ :) ....)

Cisca zei

Wat een leuke breinaalden, daarom moest je er op wachten, snap ik nu! Je hebt een mooi patroon uitgezocht, wat een leuke tas! Ik heb (nog) geen ervaring met dat garen, heb wel een paar strengetjes liggen, want ik vind de patronen van de dames van Blackbird Design zo mooi, en ik denk dat die het mooist uitkomen met deze garens. Maar kruisje voor kruisje vind ik ook niet fijn werken.
Wat een gezelligheid, een boot vol breisters, ze zullen veel bekijks krijgen, maar waarom niet. Hier in Schiedam vaart elk jaar een boot met bridgers, dus het moet kunnen. Nu de borduursters en de quilters nog!
Groetjes, Cisca

Petra zei

mooie spulletjes!
.."de lepeltjes" worden súper!
groetjes, Petra

Francien zei

Die lepeltjes worden zo leuk Anita....je zit boordevol ideetjes merk ik wel en je hebt genoeg te doen weer...leuk die tas en die lepeltjes lap is prachtig...ik heb nooit anders als met DMC geborduurd vroeger dus ik ken het garen niet...en die rondvaarten zullen best leuk zijn...een bee op een boot...
Succes met het tasje verder..ben benieuwd hoe het van jouw wordt....groetjes Francien.

Elizabeth zei

Zijn het van die korte breinaalden, Anita? Ik heb ze dan ook wel eens zien liggen in een winkeltje hier in de buurt. 'k Ben benieuwd of je het lekker vind breien, het lijkt me zo'n gek gevoel met die "houten" stokjes.., enfin dat gaan we vast nog lezen!
Je borduurwerk vind ik echt buitengewoon mooi; lepeltjes..., da's uniek!

Groetjes, Elizabeth

Lida zei

Brei ze, want het is een enige tas! En ga jij varen? Groetjes
Lida

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...