Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 6 juli 2011

Maak me gek!!

Ja maak me gek!! De berichten van jullie blogs lees ik in Google reader. De hele reut op een hoop al heb ik daar voor mezelf wel verdeling in gemaakt. Hier zitten ook de franse borduurblogs tussen. Als je dan na clic, clic, clic op de blog meroSmero komt ben je wel even zoet. Het is een klassieke blog met ook wat religieuze werken. Als je daar van houdt moet je zeker gaan kijken. Maar op die blog kwam ik Coricamo tegen. Laat daar nou een converter op staan van foto naar borduurpatroon. En laat hem nou ook nog werken zonder registratie!! Dat moest ik proberen. Gelukt!! Hier ligt een patroon van het logo van Vlijtige Handjes. Ik vind het helemaal geweldig! Ik heb het garen al bij elkaar en het stof ligt ter overdenking. Alle kleurtjes op de lapjes en kijken welke het mooiste uitkomt.

Hoe kwam ik nou ook alweer op de meroSmero blog? Oh ja, op een franse blog hadden ze het over de film La Brodeuse. Een franse film over een 17 jarig meisje dat zwanger raakt en die onder de hoede wordt genomen door een borduurster die voor de franse couturiers werkt. Nou dat wilde ik wel even zien en zo zat ik in Brazilië. (Ik de zo niet reislustige dame, honkvast hè!) Hieronder het filmpje van YouTube. Bij mij ligt hij dit weekend als het goed is in de bus via Bol.com.
Geniet van wat je ziet.

Groetjes Anita


13 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Hahahaha, wat enorm leuk Anita! Ga je patroon uitgeven, eerst borduren, en dan wil iedereen dat patroontje van jou hebben, schattige kleurtjes, zo zie je nog eens wat als je op ( virtuele) reis bent....en wat een voordeel dat je geen tassen hoeft te pakken, dat ga ik ook eens meer doen, bedankt voor de tip!

Groetjes, Jeannet

Cisca zei

Wat leuk, Anita, ik ben benieuwd hoe hij wordt in kruissteek. Ik ben er nog niet precies achter, hoe dat gaat, maar het is wel erg leuk. Ik ben ook benieuwd naar de film, hij lijkt me erg mooi! We horen het wel!
Groetjes, Cisca

Francien zei

Ja Anita...dat is werkelijk gaaf...ik heb gelijk een patroontje van Meisje gemaakt met de bijpassende DMC kleurtjes...je weet maar nooit....mocht ik op mijn oude dag nog eens tijd vinden...lol....leuke link hoor...daar zul je veel borduursters blij mee gemaakt hebben..ik had vroeger zo`n rastertje dat je over een foto kon leggen maar dan moest je zelf de kleurtjes indelen...heel werk was dat ..leuk ook jouw patroontje...heb genoten van het filmpje en zag op YT gelijk hoe de "meiden"van Chanel borduren...prachtig!! wat een engelengeduld moeten die ook hebben...
Succes met jouw patroontje...ben benieuwd hoe het wordt
groetjes Francien.

Petra zei

GEWELDIG leuk Anita,
wat een ontdekking.
dank je voor het vermelden!
groetjes, Petra

martine zei

Wat een leuke tip.
En de film is super. Geniet er maar van.

Johanna Zweden zei

Bedankt voor de tip het is een schitterende site.
Veel borduur plezier.
Groetjes Joke

Riet zei

Ik ben benieuwd hoe het patroon is van je logo. De site van meroSmero is erg leuk, vooral die letters!
Bedankt voor de tip.
Groetjes Riet

Nelleke zei

Hallo Anita ik moet nog gaan kijken naar de site dus ben benieuwd.Je theelepeltjes hieronder die vind ik echt heel erg leuk.groetjes Nelleke

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat een prachtige site en dat filmpje, wat een monnikenwerk.
En ik ben ook niet reislustig. Daarom ben ik zo super blij met het internet.

Erna zei

Leuke tip en de film is super leuk. Groetjes, Erna

Yvonne aka sommeke zei

Bedankt voor de tip!
En jou wens ik veel plezier met het kruissteken van je logo, dat lukt je vast prima!

sylvia zei

ben benieuwd hoe je 'logo' er straks in kruissteek uitziet, wat een leuk idee!!!

Pink Princess zei

Hee hoi, ben een nieuwe lezer en volger. Mooi blog heb je ♥ Ik ben ook dol op alles wat maar met handwerken te maken heeft en doe het ook graag. Van alles eigenlijk, haken, breien, borduren, naaien etc.

Heb net even die link bezocht van hoe je een borduurpatroon kunt maken van een foto...geweldig! Hen een baby foto van mij gedaan, zo leuk! Wie weet ga ik die ooit maken.

Groetjes van marian

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...