Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zaterdag 2 juli 2011

KoeienSAL, hebbedingetjes en kussenhoesjes

Ik vindt het altijd leuk om mee te gaan naar de bouwmarkt of andere 'struin-winkels'. Zo heb ik op advies van Francien Pattex gekocht om theedozen en zo te plakken. Bij Cranenbroek kwam ik dit leuke ronde schildersdoek tegen. Jullie hebben dat vast ook wel dat er in je hoofd allemaal 'dingen' borrelen die je nog geen vorm kunt geven. Nou vandaar het doek voor 'ooit'.  En bij Xenos had ik deze week deze leuke lijstjes aan een lint voor kleine borduurtjes en afgeprijsd!. Och zo blijven we van de straat en lekker bezig. 

De beloofde kussen die ik zou maken voor mijn nichtje zijn nog steeds niet af, sorry! Maar ik heb helemaal niet op spiegelbeeld gelet en het zijn strepen. Ik heb steeds gedacht denk om de 'vleug' maar vergeet de rest en het ziet er niet uit als het niet mooi doorloopt. De rits ben ik ook niet tevreden over. Het is gordijnstof niet heel erg dik maar wel vol. Hiervan is een eigen kleurencombinatie gemaakt met als extra de gele streep van en dunne velours. VleuG!!. Nu heb ik eerst de rits ingezet en daarna de zijkantenjes verder dicht gemaakt. Maar het is niet mooi. Ik den kdat ik eerst de zijkantjes zo'n 4 cm stik en dan de naad naar binnen leggen en de rits eronder stikken of de naad en de rits samenpakken en stikken zodat je aan de voorkant geen stiksel ziet. Het is nog even 'pielen' maar dan heb je ook wat. Denk ik?!  Och het komt weer goed!. Nu eerst nog 3 delen de strepen loshalen en dan stort ik me op de ritsen.

Wachtend op de naalden en surfend over tinternet kwam ik deze Koeien SAL tegen. Je kunt je aanmelden tot 15 juli en het is gratis. Bij De Quilthoeve hebben ze een leuke giveaway. 

Nog een heel fijn weekend 

Groetjes Anita

5 opmerkingen:

Petra zei

leuke spulletjes..
fijn weekend en veel knutselplezier!
groetjes, Petra

Francien zei

Jaaa heerlijk vind ik zulke winkels Anita...sommige zijn er zo door...kopen wat je nodig hebt en weg...ik kan er wel een behoorlijk tijdje doorsnuffelen ik kom meestal met iest anders thuis en dat wat ik nodig had vergeet ik mee te brengen soms...leuk zeg dat ronde schildersdoek...ben het nog nooit tegengekomen...de lijstjes zijn ook zo leuk...ben ook maar wat aan het "prollen"dit weekend...kom nergens toe..vind ineens een heleboel leuk om te beginnen en dan mis ik weer wat voor het idee en moet eerst weer bestellen....kussentjes maken met een ritssluiting is een ramp vind ik...bij mij lukt het zelden...ondanks ritsvoetje....
leuk dat je mijn link weer hebt vermeld...bedankt...
ga maar weer naar de volgende blogs lummelen...wie weet wat ik daar voor inspiratie van krijg.. en op de tv een beetje tussendoor naar de "rich and famous"kijken in Monaco..succes met "prikken" verder en een fijn weekend...groetjes Francien.

Hubertine zei

Heerlijk zo rondneuzen en van die lekkere schatten te verzamelen!!!! En dan thuis alles uitpakken, en nog eens te gaan bedenken wat je er allemaal mee kan gaan doen! Doosjes, kantjes, bakjes, lijstjes etc etc.....Met weinig al snel tevrede! Fijne dag, Hubertine

Cisca zei

Ja, dat zijn leuke winkels, maar ik word er altijd wel doodmoe van. Wat leuk. zo'n rond schildersdoek en die schilderijtjes heb ik ook gezien, o,o, waarom heb ik toen niet aan borduurwerkjes gedacht.
Wat een ellende met die kussens, ik hoop, dat het gauw goedkomt-gekomen is. Succes!
Groetjes, Cisca

Lida zei

Ik werk al jaren niet meer met ritsen in kussenhoezen, ik leg aan de achterkant de 2 flappen een flink stuk over elkaar, boven en onder stikken en klaar is kees, makkelijk om te wisselen en te wassen, niet duidelijk? Dan stuur ik je wel een tekeningetje of foto's. Succes ermee, groetjes
Lida

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...