Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 29 juni 2011

Van wolletjes, kralen en Sleurschijf

Het is allemaal weer een beetje bij het oude aan het komen. Ik heb vandaag een nieuwe externe harde schijf gekocht met een 'Anti-shock'-hoes. Nou dan kan mijn 'sleurschijf' niet meer stuk. :)

We hebben deze week nog vakantie en vanmiddag ben ik naar 't Trendje geweest. Ik heb er mijn ogen uitgekeken en mooie wol gekocht om eerst te breien en dan te vilten. Ik ga er een tasje van maken met een patroon van Drops.  Buiten zag ik nog een lantaarnpaal die helemaal 'ombreid' was. Het was leuk en ik ga er zeker terug.

Naast Saturn waar we de sleurschijf gehaald hebben zit Xenos. Hier heb ik wat kralen, schelpen en ringen meegenomen om een paar leuke hangertjes te maken om aan je tas of sleutelbos te hangen. Ze hadden ook sieradendraad. Daarmee wil ik gaan haken. Ik heb hele leuk schelpplaatjes en het is zonde om die niet te gebruiken. Gelukkig heb ik een collega die hier heel handig in is en me advies kan geven. Ze maakt trouwens prachtige glazen kralen. Ik heb gevraagd om een mooie kraal en oorbellen met turquoise tinten te maken bij een ring. Als het klaar is laat ik het zeker zien.

Nog even over het alfabet uit het vorige logje. Het inlijsten valt best mee. Normaal doe ik het met schilderstape maar na een tip van Gerda (lees ook even het berichtje erna) heb ik de lijmspray gebruikt. Super! het werkt heel makkelijk. Ik had alleen geen rekening gehouden met de verstuivende lijm. Oeps de hele tafel vol. Door de lijmspray kun je het borduurwerk mooi glad strijken. Daarna heb ik omdat het zo groot en zwaar is nog met schilderstape vast gezet.

Zo nu nog wachten op de beinaalden. Ik heb de maat niet. Wah hoe kan dat nou?? Ik heb zowat alles en al heel lang. Daarom is dit HET moment om nieuwe aan te schaffen. Hmmmmm om je vingers... als ze binnen zijn krijg je zeker weer een foto.  Vanavond nog een beetje prikken aan de theelepeltjes want die beginnen ook al aardig op te schieten. Nog één maand en dan de rand en de knoopjes erop. Gezellig!

Hartelijke groetjes Anita

7 opmerkingen:

Francien zei

Mooi je harde schijf met de hoes Anita...veilig gevoel nu zeker dat je alles terug kunt halen als het moet..ben benieuwd naar je vilten...ik heb het eens geprobeerd maar ik moet eerlijk bekennen het is niet zo mijn ding...en ja...bij Xenos hebben ze zeker af en toe heel bruikbare dingen voor een redelijke prijs...ik ben zelf altijd weg van glazen kralen en d kleur turquoise dus dat zal prachtig worden...
ik heb mijn borduurtjes ook altijd zelf ingelijst maar nooit met lijmspray..ik liet altijd een grote rand staan en naaide het over en weer aan elkaar aan de achterkant...het was nooit zo mooi en een hele klus het er recht in te krijgen...ga zo even bij Gerda kijken...succes met je breien en het lepeltjes prikken verder..mijn inspiratie om wat te (af)maken is even weg maar ik ben al vlijtig boeken door aan het spitten en bij de bloggers aan het kijken...het komt vanzelf weer terug.....groetjes Francien.

Petra zei

mooie spulletjes..
ben benieuwd naar "de theelepeltjes"!
groetjes, Petra

Nelleke zei

Hallo Anita ben helemaal bijgelezen op je blog en wat heb je mooie biscornu"s geborduurd.wat je harde schijf betreft daar had ik helemaal geen benul van dat die er zo uit ziet.Ben benieuwd wat je ons laat zien als de oorbellen klaar zijn.Maar ik smolt helemaal weg bij het zien van de puppy"s.Ik hoop dat ze allemaal een goed tehuis krijgen.Ook ik heb een keer een nestje gehad van vier en toen de tijd daar was heb ik er geen afstand meer van kunnen doen en heb er drie van gehouden en de vierde is toen naar mn moeder gegaan (mijn man was er niks blij mee]dus hier nooit meer een nestje.Groetjes en nog een hele fijne week Nelleke

Elizabeth zei

Lekker hè hoe je kunt genieten van al deze dingen en hoe de plannetjes kunnen borrelen...

sylvia zei

leuke aankopen heb je gedaan, vooral die harde schijf.......;)
raak je je bestanden in ieder geval niet meer kwijt! Pfff, je moet er niet aan denken!!!

Lida zei

Succes met de nieuwe schijf en dat je nooit meer "alles" kwijt mag raken! Mooie wol en schattige Xenos spulletjes, succes met de sieraden, groetjes
Lida

Cisca zei

Wat heb je leuke dingen gekocht, maar je sleurschijf is toch wel het belangrijkst. Hè, ik heb hier in de beurt nog niets breierigs gezien, dat zou ik juist zo leuk vinden.
Ik ga ook eens kijken voor die lijm, is het zeker, dat het later niet bruin wordt? Daar zou ik een beetje bang voor zijn, maar het lijkt me wel erg makkelijk. Ben benieuwd naar het resultaat. Handwerk ze, ik hoop, dat je naalden gauw komen.
Groetjes, Cisca

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...