Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 20 april 2011

Quilten of karton

Het uitspoelen van de blauwe stift is prima gegaan. Maar op het wachten tot het droog was had ik helemaal géén zin. Daarom de truc met de handdoeken die ik op alles toepas wat snel droog moet zijn, nou ja als ze in de handdoek of badlaken passen dan.  Ik neem een handdoek en leg daarop het blok. Daaroverheen nog een handdoek en dan oprollen. Wel stevig maar niet vervormen. Dan pak ik de uiteinden van de rol en wring rustig en niet te hard nog eens de hele rol. Alles uitrollen en in model brengen. Daarna op een rokhanger lekker voor het open raam en hup het is zo droog.
In de beschrijving van het blokkenboek staat er niets over doorquilten maar dat lijkt me toch mooier. Wel dat er karton in geschoven moet worden. Is een blokkenboek altijd hard? Het lijkt me zo onhandig om mee te nemen want het wordt best groot. Ik dacht géén karton gebruiken maar de blokken in het boek en dan oprollen om mee te nemen. Zijn er meer van jullie die het ook zo doen?
Jammer maar de Paas SAL van Carole is af. Het was zo leuk om te maken. Ik heb geruite borduurstof genomen en nu zit ik wel een beetje met de afwerking. Ik heb wel een leuk stofje gevonden. Daarin de perfecte kleuren maar het maakt het allemaal wat drukker. Ik heb steeds hexjes in mijn hoofd gehad......... Vandaag nog maar even puzzelen.
Het is hier een lekker zonnetje maar net te fris om buiten te zitten. Dus heerlijk met de ramen open bladeren in het boek met 250 borduursteken. De tip van Hilde is deze week via Marktplaats binnen gekomen. Een duidelijk en overzichtelijk boek.
Het nieuwe Borduurblad lag deze week ook op de mat. Ik zal me niet vervelen.

Geniet van de zon, een fijne zondag!

Groetjes Anita

Geen opmerkingen:

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...