Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 20 april 2011

Hoeveel heb je nodig voor een AFFO

Daar moest ik zomaar aandenken toen ik de twee biscornuutjes aan het afmaken was die ik bij Sablaise heb gezien. Je weet wel van de roosjes. Ik heb een flinke werkkamer maar toch zit ik op een hoekje van de tafel op nog geen halve vierkante meter te prullen.
Wel lekker met mijn rug in de zon en een kopje koffie. Op het bureau achter me een schaaltje verse ananas. Stel je voor dat alles straks 'plekt'. Brrr.. als je het aan iemand vertelt zeggen ze: 'Maak die tafel toch leeg. Zo kun je niet werken'.
Maar het is heeeeerlijk! Zo komen de leukste dingen te vooorschijn. En zo blij als het weer gelukt is zoals het in je hoofd zit. Nou hier zijn de twee 'beauties'. Een biscormu klein, leuk om te maken maar het is toch iets meer werk dan het lijkt. Het in elkaar zetten vraagt wat meer tijd.

Zo heb ik nog een werkje wat er leuk uitziet maar echt wel wat meer precisie vraagt. Het wordt ook een biscornu maar nu geborduurd met borduurgaren voor op de machine. Mooi glanzend maar oh zóóóó glad. Elk steekje rustig doortrekken en goed vasthouden zodat de draad niet verschuift en een lusje maakt. Aan de schaartje kun je zien dat het best klein is. 30 x 30 kruisjes. Het patroontje komt van Aurelle. Als je tijd hebt moet je zeker eens gaan kijken. Maar ga er wel rustig voor zitten want er veel, héél veel.
Zo nu ga ik eerst het blokkenboek quilten. Ik ga toch voor de zachte versie. Dat is wel zo handig als ik op de fiets naar de BEE moet.
Geniet van de zon waar je ook bent.
Groetjes Anita

Geen opmerkingen:

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...